ГДБОП прекрати достъпа до пореден нелегален торент тракер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:20 / 22.03.2012
861
Служителите на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП работили по сигнал, подаден от създателите на български филм в средата на миналата година за нарушено авторско право. В хода на разследването сигналът се потвърдил, антимафиотите установили адреса на торент-тракера, чрез който освен до този филм бил предоставян незаконен достъп до множество други филми, музика и софтуер без знанието и съгласието на правоносителите. Така на по-късен етап в оперативните действия се включили и служителите в регионалните звена на ГДБОП в София-област и Благоевград. Те установили собственика - В.В. /21 г./, който бил и администратор на торент-тракера.

На 20 март, при извършени претърсвания на адреси в гр.Етрополе и Благоевград, са локализирани и иззети три компютърни системи, чрез които се е администрирал сайтът и е прекратен достъпът до него, посредством който се е осигурявал достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).