Фреш баровете стават все по - популярни у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:42 / 20.08.2016
1212
Увеличава се популярността на така наречените фреш барове. В големите градове почти на всеки ъгъл вече има сергия, бар или заведение за сокове.

В тях се предлагат от стандартни цитрусови сокове, студено пресовани джусове, до смутита.

Прясно изцедените сокове съдържат разтворими фибри. Това са предимно пектини, те като поемат течност, набъбват и създават условия за добро функциониране на бактериалната флора в червата. Те са пребиотик - храната на полезните бактерии.

По-ефективно е студеното пресоване. При обработката на самия плод или зеленчук не се нагрява самата смес, прави много малко обороти в минута и така при изцеждането не се окислява сока, запазват се по-дълго неговите полезни свойства.

Ако сме изморени, изнервени или в стрес, сокът много помага - незабавно ще ни освежи, тонизира и възстанови. Ако пък търсим дългосрочна полза за стомашно-чревния тракт, трябва да пием смутита, които създават усещане за ситост и помагат при нередовен стомах. В смутито има повече неразтворими фибри, които по-бавно се усвояват.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кошмарът в "Петрохан" продължава: Нови паднали дървета блокират д...
Ученик от СМГ е златен медалист на световен шампионат по математи...
Енергийният министър: Нормално е цената на природния газ да се по...
Арх. Дора Иванова: Бузлуджа може да е магнит за развитие на туриз...
Каракачанов за политическата криза: Вината е на българите, че про...
Заради снега: Спряха движението на камиони през проходи и пътища ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).