Филип Киркоров плати билетите на 139 руски летовници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:22 / 15.09.2011
1246
Туроператорът "Алма тур" e изпращал на морските летища пътници фантоми, за които никой не е купувал билети за връщане. Затова имената на пасажерите не са влезли нито в резервационната система на "България Ер", нито на друга авиокомпания. Това съобщиха от националния авиопревозвач вчера.

От там са категорични, че "България Ер" никога не е отказвала да качи на борда си пътник, чието име фигурира в списъците с пасажери. Онова, което "Алма тур" хвърлят в пространството, е бройка хора, които не знаят как ще се върнат у дома, но не става ясно с коя компания би трябвало те да пътуват. Причината е, че туроператорът не им е запазил места, обясниха от авиокомпанията. "България Ер" работи по договор за съвместно изпълнение на полетите с няколко руски превозвача и ако хората са кацнали у нас с едната, може да отлетят с другата. Фактът, че списъците не са известни на нито една от компаниите, означава, че пътниците никога не са имали билети категорични са от "България Ер".

От националния превозвач напомниха още, че "Алма тур" е регистрирана по IATA, притежава съответния код и може да осигурява самолетни билети по всяко време. Фактът, че туроператорът не осигурява тези билети, означава, че проблемът е при тях.

На този етап "България Ер" превозва средно по 5 хил. туристи седмично към Русия и лети по 16 честоти, съобщи търговският директор Мария Стоянова. С нито един друг туроператор не е възниквал проблем при превоза на пътници, допълни тя.

Междувременно вчера министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че руски туроператор е платил полета за 139 пасажери до Санкт Петербург. По-късно стана ясно, че билетите са закупени от естрадната звезда Филип Киркоров. "Това е мой дълг, защото се чувствам българин.", коментира Киркоров пред РИА Новости. В същото време Федералната агенция по туризъм на Русия призовава местните туристически оператори и агенти да не работят с фирмата "Алма Тур-Санкт Петербург", докато тя не гарантира връщането на клиентите си от България.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)

Още по темата (51):
08.06.2012 Опасения от втора криза с изоставени чужди туристи това лято
15.01.2012 Трансформация: Скандалната "Алма тур" мутира в нова фирма
28.11.2011 Обезщетяват само около 10% от клиентите на фалиралата "Алма Тур"
07.10.2011 "Алма Тур" иска фалит
26.09.2011 Два пъти повече руски туристи тази година
26.09.2011 МИЕТ даде пресконференция в Москва във връзка с казуса с руските туристи
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).