Фермери и медии в Гърция: Не купувайте от България евтин зехтин, защото това не е зехтин, нито е гръцки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:55 / 01.12.2023
1277
Гръцки фермери на маслини и зехтин и медии предупреждават сънародниците си да не купуват евтин зехтин от търговската мрежа в България, защото се твърди, че в опаковки на скъп гръцки зехтин се продава слънчогледово олио. На фалшивите бутилки липсва номерация от сертификата за направени проби по качеството. 

Фермер от Халкидики коментира пред гръцките медии, че е бил шокиран от ниските цени на зехтин "екстра качество", който си е купил от България на цена около 3,5 евро за литър. Заради съмненията си, че това е фалшива стока, той предоставил зехтина за химически анализ в лаборатория, предава БНР. Резултатът показал, че това е некачествено слънчогледово олио, оцветено като зехтин. 

Количеството на оцветителя и другите допълнителни съставки е толкова голямо, че е опасно за здравето, коментират специалисти в Гърция.

А фермер от Крит заяви, че е видял в български магазини 5-литрова опаковка на зехтин, който той произвежда, на цена 17,5 евро в търговската мрежа, като самият той го продава за над 60 евро.

"Не купувайте от България евтин гръцки зехтин, защото това не е зехтин, нито е гръцки", предупреждават гръцките медии.

Това, разбира се, не е валидно за целия пазар в България, където има и качествен екстра оригинален зехтин, но на цени над 10 евро за литър, коментират изданията в южната ни съседка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).