Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фермер: Внимавам какво консумират животните. Ако качеството на храната не е достатъчно добро, няма да получим желания резултат в млякото
Автор: Екип Burgas24.bg 17:44 / 08.09.2024Коментари (0)1561
©
Димос Стергианис е животновъд с родословие. Неговите дядовци са били саракацани (каракачани, каракацаи). Днес с помощта на община Суфли и семейството си той отглежда 400 кози и 100 овце. За да предлага на пазара качествено овче и козе сирене, залага на собствено производство на фураж, съобщава Ypaithros, цитирани от Agri.bg.

Семейството ми отдавна се занимава с животновъдство. Моите баба и дядо са имали животни, били са подвижни пастири, саракацани. Професията премина към баща ми, а през 2014 г. решихме да направим следващата стъпка - да се насочим към производството на сирене, опаковайки нашите продукти под собствена марка, споделя Димос, който е завършил млечното училище в Янина. 

Любовта на младия мъж към животните е в кръвта му. От ранна възраст той проявява своята ангажираност към тях. 

Между 2010-2012 г. семейството му започва да проучва възможността за обработка на млякото. 

С насърчението на родителите ми постъпих млечното училище в Янина, спомня си Димос. 

По същото време родителите ми бяха започнали да създават фабриката за сирене, бавно започнаха преработката и когато се върнах от млекопреработвателното училище, поех производството на сирене, допълва той.

Знанията, които е получил, докато е учил в Млечното училище в Янина, са били ценни и са му позволили да придобие техники, които отличават неговите продукти.

"Поддържам връзка и с преподавателите и знам, че ако имам проблем мога да се обърна към тях за насоки. Докато бях там, разбрах, че те не ни възприемат само като ученици, а като семейство", подчертава той.

Семейството на Димос отглежда 400 алпийски кози и 100 асафски овце от подобрена порода. Добитото прясно мляко се филтрира автоматично и се транспортира по тръби до фабриката за козе сирене, където започва преработката му. Сиренето е по традиционна рецепта, но в асортимента се откриват и различни варианти - с лют пипер, риган, по-малко сол и др. 

"Вторият продукт, който произвеждаме, е овчето кисело мляко, което също е по традиционна рецепта. Нашите продукти се рекламират в избрани магазини и магазини за деликатеси в цялата префектура Еврос, както и в цялата страна, където ни потърсят", споделя младият животновъд.

Подчертавайки важността на производството на качествени продукти, той допълва, че произвежда 80% от фуража за животните. Той включва царевица, пшеница, слънчоглед и органична детелина.

"По този начин ние знаем какво точно консумират животните, защото ако качеството на храната не е добро, освен че животното може да претърпи много щети, то няма да ви даде желания резултат в млякото", категоричен е Димос.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Пожар в Бургас
14:46 / 25.12.2024
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Катастрофи във Варна
Коледно-новогодишни празници 2023/2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: