ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фермер: Внимавам какво консумират животните. Ако качеството на храната не е достатъчно добро, няма да получим желания резултат в млякото | ||||||
| ||||||
Семейството ми отдавна се занимава с животновъдство. Моите баба и дядо са имали животни, били са подвижни пастири, саракацани. Професията премина към баща ми, а през 2014 г. решихме да направим следващата стъпка - да се насочим към производството на сирене, опаковайки нашите продукти под собствена марка, споделя Димос, който е завършил млечното училище в Янина. Любовта на младия мъж към животните е в кръвта му. От ранна възраст той проявява своята ангажираност към тях. Между 2010-2012 г. семейството му започва да проучва възможността за обработка на млякото. С насърчението на родителите ми постъпих млечното училище в Янина, спомня си Димос. По същото време родителите ми бяха започнали да създават фабриката за сирене, бавно започнаха преработката и когато се върнах от млекопреработвателното училище, поех производството на сирене, допълва той. Знанията, които е получил, докато е учил в Млечното училище в Янина, са били ценни и са му позволили да придобие техники, които отличават неговите продукти. "Поддържам връзка и с преподавателите и знам, че ако имам проблем мога да се обърна към тях за насоки. Докато бях там, разбрах, че те не ни възприемат само като ученици, а като семейство", подчертава той. Семейството на Димос отглежда 400 алпийски кози и 100 асафски овце от подобрена порода. Добитото прясно мляко се филтрира автоматично и се транспортира по тръби до фабриката за козе сирене, където започва преработката му. Сиренето е по традиционна рецепта, но в асортимента се откриват и различни варианти - с лют пипер, риган, по-малко сол и др. "Вторият продукт, който произвеждаме, е овчето кисело мляко, което също е по традиционна рецепта. Нашите продукти се рекламират в избрани магазини и магазини за деликатеси в цялата префектура Еврос, както и в цялата страна, където ни потърсят", споделя младият животновъд. Подчертавайки важността на производството на качествени продукти, той допълва, че произвежда 80% от фуража за животните. Той включва царевица, пшеница, слънчоглед и органична детелина. "По този начин ние знаем какво точно консумират животните, защото ако качеството на храната не е добро, освен че животното може да претърпи много щети, то няма да ви даде желания резултат в млякото", категоричен е Димос. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
ВиК Бургас: Тук няма да има вода днес
05:00 / 13.11.2024
Спират водата на тези места днес в Бургас
09:24 / 12.11.2024
Инцидент на пешеходна пътека с момиченце от Айтос
17:09 / 12.11.2024
Меденруднишката батка в "Биг Брадър" пак счупи тъпомера
10:19 / 12.11.2024
Първи подробности за мегаакцията на АМ "Тракия"
15:47 / 12.11.2024
3 инцидента на пешеходни пътеки в Бургаско, борят се за живота на жена!
10:09 / 12.11.2024
Отлични новини за туризма в Бургаско
12:05 / 13.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета