Европа похвали България, но критикува Румъния

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:23 / 20.07.2010
478
В Брюксел днес бяха представени доклади на Европейската комисия за развитието на България и Румъния. В тях се споменава, че ние сме направили важни крачки в сферата на правосъдието, за разлика от нашата северна съседка. ЕК е написала доста похвали по наш адрес, докато Румъния е критикувана, тъй като не е спазвала ангажиментите, поети към ЕС.

България например получава похвали за напредъка в борбата с корупцията, пише Ройтерс, докато Румъния се е провалила в изкореняването на този проблем.

"Докато България предприе стъпки за реформи и постигна значителни резултати, Румъния пропусна този момент и показа значителни слабости", пише Европейската комисия. За момента няма да има санкции нито за България, нито за критикуваната Румъния. Няма нужда от спиране на никакви фондове в момента, заявяват от ЕК.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Редки имена празнуват днес
МВР опроверга твърдението на икономистите, че са "най-раздутата и...
Окриха грешка при изчисляването на минималната заплата
Решават за абсолютната забрана за продажба на райски газ за физич...
Как да проверим здравния си статус и редовно ли работодателят ни ...
Определят номерата на партиите и коалициите за вота на 27 октомвр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).