Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:15 / 19.10.2024
219
Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации". Това стана ясно на съвместна пресконференция на председателя на "Възраждане" - Костадин Костадинов, Рене Ауст - председател на най-новата група в Европейския парламент - "Европа на суверенните нации", и евродепутатите Станислав Стоянов и Рада Лайкова, която се проведе днес в София. 

"Нашият проект е с дългосрочна перспектива. Амбицията ни е да растем, да привличаме и други членове в организацията и да станем първи политически сили в нашите държави. Една от основните точки в съвместната ни работа е, че работим като партньори и сме равнопоставени в начинанието. Искам да изразя пълна подкрепа за г-н Стоянов като бъдещ председател  на "Европа на суверенните нации". Уверен съм, че нашият проект ще расте. Пожелавам на "Възраждане" голям успех на предстоящите избори, уверен съм, че ще го постигнете и ще изненадате всички", каза Рене Ауст по време на пресконференцията, част от визитата му в София.

Според Костадинов напълно логично "Възраждане" получава председателското място. Той заяви, че "Възраждане" и  "Алтернатива за Германия" имат най-много представтели в новата парламентарна група, където работят като партньори и изборът на Станислав Стоянов за председател още по-добре ще консолидира всеки един от тях.

Освен България и Германия, в новата европейска политическа партия "Европа на суверенните нации“ има представители и на Франция, Полша, Унгария, Словакия, Литва, Чехия, Нидерландия, водят се преговори за разширяване.

Станислав Стоянов уточни, че изборът на ръководство на партията ще е факт до няколко седмици, а Рене Ауст добави:

"Това е проект на разума. Ключът в него е всяка нация да може да защитава своите суверенни интереси, но където има общи – да работим заедно".

Той изрази и увереност в успеха на "Възраждане" на изборите на 27 октомври.

Виж коментарите (0)

Още по темата (650):
14.10.2024 Президентът: Българските общини трябва да компенсират с много повече работа, отговорността на централната власт е сериозна
25.09.2024 Катя Панева от ПП "Демократична България": Убедени сме, че ние ще сме алтернативата на България с номер 26
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
14.09.2024 Делян Пеевски: ДПС - Ново начало ще работи за хората, заедно с хората
26.08.2024 Борислав Цеков открито срещу Кирил Петков: Важно му е заради "кеш в торби", пачки, пудели, контрабанда
25.08.2024 Вече е ясен външният министър в кабинета на Главчев
Още новини от Национални новини:
Доц. Чолаков: Ако на 27 октомври хората отново отидат за гъби, бр...
На прага на зимата: Най-евтино ще ни излиза, ако се отопляваме на...
Излезе прогнозата за следващите дни
След заплахите за живота му: Директорът на "Военна полиция" е зам...
Тежка катастрофа блокира голям столичен булевард
Слънчево остава времето и утре, температурите сутринта ще са окол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).