Ето с какви температури изпращаме лятото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 18.09.2024
562
Изпращаме последните дни на лято 2024. Астрономическата есен настъпва на 22 септември в 15.43 ч. следобед. Дотогава времето ще запази динамичния си септемврийски характер с прохладни сутрини, дневни температури между 20 и 25-26 градуса.

В четвъртък призори ще е слънчево с условия за мъгли и намалена видимост в някои ниски части на страната. Следобед облачността ще е по-значителна около планините на Югозапад, където ще превали. Фронт с локални, кратки интензивни валежи ще има и в Североизточна България. Температури в топлите часове - между 20 и 25 градуса, по крайбрежието - до 21-22.

Започналите валежи в Североизтока ще продължат през нощта и в петък до обяд - ще преминат над някои райони в Дунавската равнина и Предбалкана и по Северното и Централното Черноморие. В последния работен ден облачността ще остане променлива, а следобед ще вали в Южна България и съответно по Южното Черноморие. Температурите - без особена промяна.

Почивните дни около Деня на независимостта ще са с дневни температури 20-25 градуса в събота и 22-27 в неделя. В първия ден облаците ще са повече призори с тенденция да се разкъсват до слънчево време. В неделя, когато отбелязваме началото на есента ще е преобладаващо слънчево в Западна, Централна и Югоизточна България. По крайбрежието и в Североизтока облаците ще се задържат с минимална вероятност за валеж.

Първите дни на есента ще усетим затопляне - между 22 и 28 септември дневните температури ще се повишават с тенденция в обичайно горещите точки на страната да измерим до 29-30 градуса. Последните дни на месеца прогнозите обещават по-рязко застудяване до дневни температури - 20-25 градуса. Студеният фронт ще премине с валежи с потенциал за гръмотевична активност, информира Nova.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Ето го мъжа, пребил човек заради паркомясто в София
Известен подсладител повишава риска от съсирване на кръвта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).