Ето какви ще бъдат новостите при шофьорските курсове

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
22:56 / 12.09.2024
942
Стъпка към ограничаване на фиктивните курсове за шофьори. От края на годината всички автоинструктори трябва да започна да ползват специални приложения. В тях ще бъдат записани имената на курсистите, които обучават и маршрутите, които минават с тях. Още за опитите на държавата да пресече фиктивните шофьорски курсове, разказва Катерина Грънчарова.

Приложенията, които транспортното министерство вкарва в употреба, имат вграден GPS, през който от Автомобилна администрация ще следят, дали даден кандидат за шофьор е минал маршрута или е стоял на паркинг по време на часовете си за обучение. Намерението е по тази начин по-лесно да се засичат нарушителите при шофьорските курсове.

"Всеки преподавател ще се регистрира безплатно в система , след което ще си получава негов код с който той да си удостоверява, че е той и преди започване на часа", коментира пред NOVA зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков.

Така автоматично започва засичане на времето за практическото обучение на курсистите. Част от представителите в Асоциацията за квалификация на автомобилистите подкрепят новите правила.

"Това е основополагащо, за да се тръгне към реформа в качественото обучение. Явно , че досегашният контрол не е ефективен за да се прибягват към такива мерки, както е GPS-a", смята Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България

Примери за това, че контролът не е бил достатъчно добър имат и от министерството на транспорта. "Имаме сигнали постъпили при нас за нерегламентирани практики, има възможност едновременно в хартиения картон да пише че преподавателя провежда обучение, практическо а той да провежда практическо да речем или да е на изпит с курсист", казва още транспортният министър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Готова е съдебно-медицинската експертиза за авиоката...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
Алибегов: Няма лошо да информираме клиентите за имитиращи млечни ...
Костадинов: Ръководството на РСМ показа, че има комплекс към Бълг...
Няма постъпили кандидатури за нов главен прокурор към момента
Красива млада жена, майка на две деца, има нужда от нашата помощ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).