Ето как работодателите могат да стимулират своите служители

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:13 / 26.01.2024
644
Все повече работодатели организират фирмени пътувания и почивки за своите служители. Димитрина Горанова, която е председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, посочи пред Bulgaria ON AIR, че от години съществува този интерес. 

"Това е сегментът от нашата дейност, който беше най-много засегнат по време на Ковид пандемията. Това е един от секторите, които се възстановиха най-бързо. Хората имаха нужда да се събират. Работодателите, с този недостиг на кадри, търсят алтернативи как да стимулират своите служители, така че работата да е атрактивна и да има добавена стойност", обясни тя в "България сутрин".

Има изцяло почивки, които се считат за награди за най-добре представилите се служители. Има и пътувания, които са свързани с работни срещи, конференции или просто смяна на работната обстановка, стана ясно от думите на госта.

Почивки като наградни пътувания се организират най-често от IT сектора, но и от други сектори. Фирмените пътувания вече се провеждат през седмицата, тъй като хората държат на личното си време и искат да прекарат уикенда със семейството си.

"За поколението Z, което търси динамиката във всичко, това е инструмент за стимулиране на вършене на работа и да си харесваме повече работното място", изтъкна Горанова и добави, че административните пречки пред работодателите не са сериозни и в страната лесно се организират такива почивки.

Оказва се обаче, че капацитетът за провеждане на семинари и конференции е ограничен. Дестинациите в цяла България за голямо събиране се броят на пръстите на ръцете.

Горанова каза още, че българският потребител пътува въпреки инфлацията и не иска да се спира. Разходите за пътуванията ни обаче са по-високи. Някои българи пък си позволяват да заделят десетки хиляди лева за пътуване. 

"Хората търсят все по-екзотични и нестандартни места, обиколили са Европа. Круизният туризъм представлява все по-голям интерес за българите", отбеляза Горанова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).