Етиен Леви: Приключих с "Величие"!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:53 / 22.07.2024
139236
"Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга. Албена Пекова няма никакво право чрез медиите да прокламира лозунги да напускаме парламента."

Това каза депутатът певец Етиен Леви в отговор на призива на шефката по документи на "Величие“ Албена Пекова седем депутати, сред които Етиен Леви и Николай Марков, незабавно да напуснат Народното събрание.

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм разговарял дори с двамата“, категоричен е Леви. Казва, че на последната среща на партията в НДК отдалеч е зърнал Михайлов, като бизнесменът се е появил за малко на сбирката.

"Към двамата имаше открита покана от г-н Марков преди изборите да застанат с имената си и лицата си на изборите, да влязат в листите и да участват в парламента, но и двамата са отказали с думите: "Вие работете вътре, ние ще помагаме отвън". Защо? Не стана ли ясно вече на всички, че те двамата и останалите 6 души, които са депутати от "Величие“, са хора с особено тежки зависимости? Не е ли ясно, че пробивът е при тях и те действат по нечие нареждане, те измениха на обещанията, дадени пред хората", категоричен е Етиен Леви и допълва: "Ние, изброените, няма да напуснем парламента, защото не сме членове на "Величие“. Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента", отсича певецът и настоява, че на 100% той и останалите нарочени от Пекова депутати не са изменили на позициите си.

"Aз продължавам да твърдя, че съм чист пред съвестта си, че влязох с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия "Величие" за депутат, че продължавам да отстоявам идеите че има много какво да се направи за културата, за образованието, за екологията, за вероизповеданието и заради тяхното отцепване партията изгуби субсидиите и правото си на глас в парламента."

Депутатът с огорчение призна, че се е наслушал неприемливи обидни на квалификации по свой адрес като "мръсно еврейско лайно“, "скапан чифута и други, откакто е в парламента, но "мръсотията, подкована от невежество и простащина, е разбираема", въпреки че:

"Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един зоопарк, пълен с дюдюкания, подмятания и просташки манталитет.“

По думи на музиканта той следи внимателно процесите не само в партия "Величие“, а като цяло в парламента, за да разбере и прозре истината зад случващото се в политическия бурен живот на България в момента.

"Убеден съм, че наличието на 40 независими депутати на скамейките не е случайно, а добре подготвен и реализиран проект, защото по този начин се губи гласът на непослушните тоест независимите, защото ние нямаме право на 40 изказвания от трибуната, а само на едно. И това не е случайно, а добре планирано и успешно реализирано от политическите кукловоди явление", настоява Етиен Леви, пише "България Днес“ .

Виж коментарите (1)

Още по темата (627):
04.10.2024 Тошко Йорданов за отбранителната ни способност: В момента да ходим да палим свещи
30.09.2024 Служебната власт заминава за ГКПП "Калотина"
26.09.2024 Депутатите останаха на тъмно и запяха националния химн
26.09.2024 "Възраждане" и ИТН окупираха трибуната на Народното събрание
26.09.2024 Депутатите съкратиха програмата си, но решават за декларацията за Северна Македония
26.09.2024 Депутатите не забраниха операциите за смяна на пола при децата, но се обиждаха от парламентарната трибуна
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).