Емоционални думи от ген. Мутафчийски

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
16:59
215
Курсантите от осмия випуск военни лекари се запознаха с възможностите на Военномедицинска академия (ВМА). Началникът на лечебното заведение генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS представи пред тях уникалността и традициите на всяка една от военните болници в България.

"По традиция, отличникът от всеки випуск след дипломирането си започва работа директно във ВМА и не подлежи на разпределение във военните формирования. Но още от първия ден трябва да положите усилия, не можете да очаквате, че ще се случат чудеса накрая. Вашите усилия няма да останат незабелязани. Нищо от обучението ви не е излишно", заяви началникът на ВМА.

Ето какво още добави Венцислав Мутафчийски: "Това укрепва характера. Ние като военни медици имаме много тежка задача – да съчетаем две професии, а в екстремална ситуация ние ще бъдем в още по-екстремна ситуация, отколкото другите. Тогава във вашите ръце ще се намира животът на вашите другари".

Генерал Мутафчийски подчерта, че по време на обучението си курсантите ще имат възможност да се учат от най-добрите медици, които са на световно ниво.

"Всеки ден трябва да се готвите за всяка възможност, която ви се отвори! Не после, сега! Ако вие си поставяте високи цели и работите за тях – можете да имате успех! Пожелавам ви да не се ограничавате! Ние лимити няма да ви поставим, напротив – ще отворим широко врати. Но вие трябва да сте достойни да прекрачите прага им", обърна се началникът на ВМА към новоприетите лекари и медицински сестри под пагон.

Генерал Мутафчийски ги поздрави за избора им да положат военна клетва за вярност към България, което по думите му е признак на голям кураж и зрялост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Съпругата на Джейхан Ибрямов: Обявявам гладна стачка до освобожда...
Свалиха имунитета на Ибрямов
Задържаха Джейхан Ибрямов, съпругата му е пред управлението!
Свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов
Рая Назарян свика Председателски съвет заради Джейхан Ибрямов
Първите доставки втечнен природен газ за България пристигнаха на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).