![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Експерти посочиха кое месо може да ни докара рак | ||||||
| ||||||
По-долу са изложени някои факти, които след като прочетете определено ще искате да намалите количеството свинско месо в диетата. Поради хормоните на растежа, съдържащи се в месото, тялото на човек излиза от баланс. Започват патологични процеси, сред които затлъстяването и появата на злокачествени или доброкачествени тумори. В свинското има хистамин, вещество, което предизвиква алергични реакции. Заради него е възможно възпаление на апендикса, развитие на фурункулоза, дерматит, екзема. Свинската кръв е пълна с онкогенни агенти, те са маркери на рака. Ако ядете свинско месо в състояние на стрес, излишните килограми се появяват за няколко дни. По отношение на вредата върху организма, свинското месо е сравнимо с алкохола и цигарите, тъй като съдържа канцерогени. Налична е известна информация за канцерогенността на половите хормони на животното. Препоръчваме да намалите консумацията на свинско месо, като не е нужно напълно да го изключвате от менюто си. Тук си струва да припомним поговорката, че дори отровата в малки дози е полезна. Въпреки че свинското има редица сериозни недостатъци, то има и положителни качества, пише zdrave.to. Например, насърчава развитието на кръвни клетки и подобрява метаболизма поради съдържащите се витамини и бързото усвояване. |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg