Експерти: Преработеното червено месо и захарта увеличават риска от рак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
18:02 / 01.07.2018
2455
Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак, като сред най-опасните са преработените червени меса, пише сп. "Уич".

Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Ryanair с нови полети
ГЕРБ пита Конституционния съд дали ВСС с изтекъл мандат може да с...
Погнаха застрахователите заради "Гражданската отговорност"
Кирил Петков: Истерията на Пеевски показва, че изборът на Силви К...
Рамадан Аталай: Чувам, че има някакво размърдване, че ще се сменя...
Meteo Balkans: До 72 часа 1 метър сняг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).