ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Кланиците трият червения печат върху месото и слагат син | ||||||
| ||||||
Всички това, което видяхме вчера, е потвърждение на нашите сигнали – македонско месо влиза в България, а после става българско. Още през 2019 г. алармирахме, че месото влиза с много занижен контрол – буквално с четири червени цапаници по трупчето“. Това коментира пред bTV Симеон Караколев, председател Асоциацията на козевъдите и овцевъдите в България, след като вчера беше затворено предприятие в Кърджалийско заради 32 тона месо от Северна Македония. "Една добре организирана кланица изтърква червената мазаница и слага веднага синя върху нея. Така месото става българско. В една друга европейска държава случай като вчерашния щеше да доведе до затваряне на кланицата, конфискуване на месото и жестоки глоби, след които никой повече няма да си помисли за подобни практики“, посочи той. "Клиент на кланицата в Кърджалийско са големите търговски вериги. Те вчера бяха призовани, ако са вземали месо от нея, то да бъде върнато. То е компрометирано, а те са участвали в схема, заблуждаваща потребителите“, коментира Караколев. Той посочи, че качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Млад шофьор прегази легнал на пътя бургазлия
09:16 / 25.11.2024
Изрязаха 90 % от корема й
09:02 / 25.11.2024
Започва ремонт на тези бургаски улици
14:10 / 25.11.2024
Връхлита ни силна магнитна буря
08:39 / 25.11.2024
Ужасен инцидент с тротинетка в Бургас
09:23 / 26.11.2024
Криминален тип задигна кутия с дарения в Бургас
09:24 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета