Джема Грозданова пред ПАСЕ: Управлението на ГЕРБ беше най-прозрачното време за България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:56 / 24.06.2013
963
"Ситуацията в България по време на предизборната кампания беше твърде сложна. Четейки този доклад разбирам, че основните моменти в предизборната кампания са описани обективно и избрах, днес тук пред вас, да говоря за ситуацията в момента. Искам да благодаря на г-н Грос и на цялата делегация по наблюдение на изборите за добрия доклад". Това заяви ръководителят на делегацията на Народното събрание в ПАСЕ и народен представител от ПП ГЕРБ Джема Грозданова в изказване на редовната юнска сесия на ПАСЕ в Страсбург, на която се разглежда докладът на ПАСЕ за изборите в България на 12 май. По думите й, въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, е в опозиция.

"Три партии - Коалиция за България, ДПС и Атака подкрепят правителство, съставено от дискредитирани техни кадри и наричат това правителство експертно. Въпреки заявките на социалистите, че първите им действия във властта ще бъдат свързани с подобряване на социалното положение на гражданите, се оказа, че за тях е по-важно да се заемат с промени в законите за службите", заяви Грозданова.

Пред ПАСЕ Джема Грозданова посочи, че на 14 юни министър-председателят предложи на Народното събрание кандидат за председател на ДАНС, който е медиен монополист и човек без нужната компетентност за тази важна позиция.

"Въпреки това той беше избран. След 5 дни на граждански протести това назначение беше отменено с ново гласуване в Народното събрание. Това назначение не беше невинна грешка, а опит за преход към диктатура в разрез с европейските ценности. Президентът Росен Плевнелиев го определи като "арогантна демонстрация на задкулисието", заяви Грозданова и допълни, че няколко дни по-късно председателят на Атака беше избран за шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

"От 14 юни хората са по улиците, протестират срещу връщането на старата система, старите лица на прехода и срещу непрозрачното управление. Хората искат това правителство да подаде оставка, искат нови избори, нова конституция. Протестът е мирен и интелигентен, много различен от този през февруари", категорична бе Джема Грозданова.

Тя обясни, че ПП ГЕРБ има 97 места в парламента и е най-голямата политическа група в Народното събрание, но напусна заседанията му, за да не бъде в кооперация с останалите 3 партии в нито едно политическо решение.

"Напуснахме, защото не искаме да търпим ежедневните провокации на лидера на Атака. В заключение ще кажа, че управлението на ГЕРБ беше най-прозрачното време за България в целия демократичен преход", подчерта ръководителят на българската делегация в ПАСЕ Джема Грозданова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).