Двама са кандидатите за управител на НЗОК

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:36 / 08.07.2013
832
Двама са кандидатите за управител на Националната здравноосигурителна каса, стана ясно днес, когато изтече крайният срок за внасянето на предложения в парламента. Това са бившият директор на институцията Румяна Тодорова и директорът на болницата в Харманли Динчо Генев.

Те ще бъдат изслушани във вторник от парламентарната здравна комисия, където трябва да представят концепциите си за управление на касата.

До избирането на нов управител на НЗОК се стигна, след като на 4 юли депутатите прекратиха предсрочно с пълно мнозинство от 104 гласа "за" мандата на досегашния ръководител на касата Пламен Цеков. Това се случи по искане на управляващите от БСП и ДПС, докато от ГЕРБ обявиха, че ще сезират Конституционния съд по случая.

Румяна Тодорова започва кариерата си в здравната каса през 2004 година като зам.-шеф на регионалната структура в София-област и в следващите две години заема различни ръководни постове. През 2006 г. става и управител на НЗОК, а през 2009 г. подава оставка с мотива, че й е оказван политически натиск.

Динчо Генев е председател на Националната асоциация на лекарите от болничната помощ и управител на общинската болница в Харманли.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).