Днес е последен ден за свързване на аптеките с НАП

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
08:55 / 31.08.2011
453
Стотици аптеки свързаха касовите си апарати с НАП през последната една седмица. Сервизните фирми работят на максимални обороти, за да може на първи септември фармацевтите да бъдат изрядни. Днес е последен ден, в който задължените лица трябва да изпълнят изискването за изградена дистанционна връзка.

Изискването касае регистрираните по Закона за ДДС търговци на дребно, които продават лекарства в аптеки и дрогерии съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. То не важи за складовете например, които са търговци на едро.

В края на ноември тази година пък изтича срокът, в който регистрираните по ДДС търговци на зърно трябва да осигурят същата връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП. Срокът важи само за тези търговци на зърно, които освен регистрация по Закона за ДДС, имат такава и по Закона за съхранение и търговия със зърно.
Глоба до 10 000 лева и дори затваряне грози обектите, които след законовия срок работят без да са спазили изискването, предупреждава НАП.

От дирекцията напомнят, че за всички останали търговци срокът за установяване на дистанционна връзка с приходната администрация е 31 март 2012 година.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).