Днес е един от най-важните дни в годината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:06 / 01.06.2024
1415
1 юни е един от най-важните дни в годината, защото днес празнуваме Вашия празник! Няма нищо по-истинско и ценно от Вашите усмивки и щастливи лица. Детството е най-красивият и чист етап от живота.

Мили деца, радвайте му се и го изживейте по най-пълноценния начин. Не бързайте да пораствате. Спортувайте, смейте се, рисувайте, танцувайте! Бъдете любопитни, ученолюбиви, играйте, четете, забавлявайте се с приятели и най-вече бъдете добри един към друг. Подайте ръка на по-слабите от Вас, помагайте си и заедно откривайте и покорявайте света.

Често Ви казваме, че Вие сте бъдещето и Ви натоварваме с не леки очаквания, а всъщност ние, възрастните, трябва да Ви осигурим безгрижно детство и възможност за добро развитие. Вие сте най-важното на света! Не го забравяйте! 1 юни е Международният ден на детето, но e необходимо да бъдат положени всички усилия, така че всеки ден да бъде празник за Вас. А Вие мечтайте смело и вярвайте във себе си, защото сте бъдещето.

На днешния празник ще си позволя да се обърна и към възрастните.

Уважаеми вече пораснали деца,

Обръщам се към Вас не само като председател на Държавната агенция за закрила на детето, но най-вече като родител и човек, чиито личен и професионален път са изцяло свързани с най-ценното за всяко общество – децата!

Темата за децата е изключително чувствителна и е трудно винаги всички да сме на едно мнение. Вярвам обаче, че това, което ни обединява е стремежът да осигурим на всяко дете щастливо безопасно детство и да му гарантираме условия за пълноценно развитие. Днес ние възпитаваме децата, носейки отговорност за бъдещето на идните поколения, респ. за бъдещето ни като общество и нация.

И не на последно място, нека още веднъж си припомним, че най-важното за децата е да ги разбираме, подкрепяме и обичаме, да ги възпитаваме чрез примера, който им даваме. Нека бъдем толерантни, човечни и загрижени, както спрямо близките ни, така и спрямо всеки друг.

А Вие скъпи деца, се доверявайте повече на близките си, търсете подкрепата на възрастните около Вас и не забравяйте, че ние също сме били деца. Познаваме тревогите Ви, затова позволете ни да бъдем част от живота Ви не само на първи юни, а всеки ден.

Поздравителен адрес от името на Теодора Иванова, председател на Държавна агенция за закрила на детето


Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
01.06.2024 Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, бъдеще и надежда
01.06.2024 Четвъртокласник впечатли единствения български капитан в една най-големите авиокомпании в света
01.06.2024 Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици в 5 области
31.05.2024 КЗП: Бъдете особено отговорни при покупката на детски стоки!
31.05.2024 И МВР с приятна изненада за малчуганите по повод Деня на детето
29.05.2024 Безопасността е най-важна при избора на играчки за децата за 1 юни
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).