Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дистанционният отчет на водомерите съдържа много предимства
Автор: Георги Иванов 15:02 / 04.07.2024Коментари (0)599
©
Дейността по отчитане на водомерите е изключително важна не само за потребителите, но и за "Софийска вода“, и седи на централно място наред с други важни теми за компанията, тъй като е изключително ресурсоемка и изисква доста сериозна организация. Това каза Борислав Георгиев – търговски директор  в "Софийска вода“, част от "Веолия“ в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“

Начините за отчитане на водомерите са: стандартният визуален отчет, в който се случва чрез проверка от проверител с посещение на място, и дистанционният отчет, което изисква по-специфично оборудване на водомерите. "Честотата на посещенията на проверителите много зависи от типа на водомера и от типа на имота, който се отчита. Най-масово разпространените – индивидуалните имоти, се отчитат веднъж на три месеца, а общите водомери в блоковете на етажна собственост се отчитат всеки месец. Това важи също и за други сгради и за други потребители, които се отчитат само на един довеждащ водомер. И има водомери, които се отчитат два пъти годишно, които са най-вече в крайградската част.“

По думите му дистанционният отчет съдържа много предимства, като единственото условие е потребителите да инсталират водомер с дистанционен модул, който да предава данните на водомера онлайн, в реално време. Според Борислав Георгиев създаването на профил в мобилното приложение на "Софийска вода“ дава изключително много възможности и достъп до множество услуги и е едно допълнително удобство за потребителите: "Там може да се получи информация за планирани спирания, достъп до интерактивна карта, на която потребителите могат да следят спирания, планирани, аварийни и текущи ремонти, заявка за фактури, получаването на фактурите, подаване на самоотчети, анализ и мониторинг на ежемесечната консумация,“ каза той и допълни, че потребителите имат възможност да сравняват консумацията спрямо предходен период, което ще им помогне да предприемат мерки, които да доведат до спестяване на ресурса.

Важно условие при самоотчитането е да се спази определен срок за въвеждане на данните. Този срок е отключен в рамките на седмица, след което данните се заключват и започва процесът на фактуриране. "Това е болна тема, с която срещаме големи проблеми, тъй като изисква изключително сериозна организация,“ каза той и разясни, че ако сме пропуснали да осигурим достъп за проверителя, една от възможностите е да изчакаме следващия срок за отчитане на водомери, или ако ни е изключително важно, да заявим извънреден отчет, което обаче е платена услуга.

Има много предимства при отчитането на потреблението на вода с дистанционни водомери, като спестяването на време, удобството, изключителната точност на фактурирането, също така навременна индикация ако има някакви течове или някаква аномалия в нормалната консумация. "Като най-голям воден оператор от "Софийска вода“ поставяме дистанционни водомери и за студена, и за топла вода, като има предимства, които се съдържат в комплексната услуга, която извършваме по монтажа на такива водомери,“ обяви Борислав Георгиев.

Търговският директор на "Софийска вода“ сподели също, че от няколко дена в касите на платежните оператори е направени интеграция със системите на водния оператор, така че плащането се отразяват в реално време буквално за секунди. Това спестява много дублирани плащания, клиентски жалби и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Природни стихии
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: