Дипломат от Австрия говори за бойкота и проверките на "Билла" и ОМВ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:57 / 12.01.2024
1026
В "Билла България“ и "ОМВ България“ са изненадани от мащаба на проверките в техни обекти. Поддържаме връзка с ръководствата на тези компании в България. Представителите им споделиха, че контрол се извършва всеки ден и че контролът е нещо добро и необходимо. Но интензитетът на тези проверки е доста изненадващ. При ОМВ, например, са били проверени близо 10% от всички пунктове за зареждане с горива. Това каза Филип Купфер пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Бойкот на австрийските компании в България няма да е полезен, защото те оперират тук чрез дъщерни дружества, регистрирани в България, наемат български служители и плащат данъци в България“, добави търговският съветник към Посолството на Австрия.

Филип Купфер заяви още по темата:

"Винаги сме казвали, че контролът от страна на съответните органи е необходим. Но проверките трябва да бъдат бързи и не трябва да бъдат диспропорционални. Като цяло коментарът ни е: "Нека да има контрол, но при съответните предпоставки.“

По-рано тази седмица Васил Велев, който е председател на Асоциация на индустриалния капитал в България, заяви пред Нова телевизия: 

"Ние бихме подкрепили по-твърда реакция от страна на правителството. Защо не наложим вето на някоя австрийска инициатива? Трябва да има призиви за непазаруване на австрийски стоки и неползване на австрийски услуги. Трябва да има и правителствена, и обществена реакция"

Към 31 декември 2022 г. "ОМВ България“ управлява 93 бензиностанции в страната, сочат данни от последния годишен финансов отчет на компанията, публикуван в търговския регистър.

От НАП излязоха с официално съобщение, че "се проверяват различни търговски обекти в столицата и страната. Целта на контролните действия е да се установи спазва ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и прилага ли се режимът на задължително предварително деклариране на стоки с висок фискален риск, който влезе в сила от 3 януари 2024 г. Проверките се осъществяват съвместно с Агенция "Митници“ и БАБХ.“

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).