Димитър Марковски: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в затвора жив, отколкото навън мъртъв

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:21 / 25.06.2024
1362
"Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България", коментира криминалистът Иван Савов.

Обявеният за национално и международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде на полицията вчера. Той отиде в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор и е задържан.

"Това е човек, който има много дълга кариера – донякъде спорна. Човек, който е замесен във финансови далавери с някогашната банк "Биохим". Подобен тип хора работят в началото каквото падне и впоследствие се превръща във все по-голям фактор и играч", каза още пред bTV Савов.

По думите му обикновено, за да тръгне кариерата на подобен човек, някой го дърпа. Савов не знае със сигурност кой е човекът, който дърпа Брендо. Споменават се имена като Доктора и Таки.

За криминалиста е много интересно защо Евелин Банев се предаде точно сега. Според него има нещо, което го притеснява, за да остане навън.

"Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив", смята Савов.

Според адвокат Димитър Марковски това е много добре премислен ход.

В затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие и да се стигне някой да бъде ликвидиран. По-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване“, коментира Марковски.

"Подобен тип хора като Евелин Банев, за да останат живи по време на тази своя трафикантска дейност, нерядко се съгласяват да съдействат на братски служби – американски, които също ги използват като мулета, но за техните си цели. В един момент, когато настъпиш интересите и на едните, и на другите – какво правим? Влизаш в затвора", коментира още криминалистът Иван Савов.

"Това, което знам от хора, които са около него, е, че Брендо е човек, който е бил с доста здрава психика, но в последно време се наблюдават отклонения, свързани с психичното му състояние. Това може да се дължи на много неща, включително на употребата на наркотици", обясни криминалистът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
02.08.2024 МВР все още няма данни как Брендо се е прибрал в България
30.06.2024 Брендо през 2008 г.: Никога няма да излезе тази истина
30.06.2024 Проф. Радулов: Брендо е минал българската граница спокойно и комфортно, с обезпечен коридор
29.06.2024 Цветанов: Няма доказателства, че Брендо е влязъл в България с частен
самолет
29.06.2024 За случая "Брендо" говори хроникьорът на българската мафия 
28.06.2024 Адвокатът на Брендо: Абсурдно е да се твърди, че е кацнал в България на изоставено летище
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).