ГМО храните вредят сериозно на здравето на хората и особено на децата. Това каза за Фокус д-р Людмила Емилова, диетолог от Варна. По думите й колкото и внимателни да са потребителите при закупуване на продукти, етикетите не винаги са еквивалент на достоверност.
Според нея генномодифицираната продукция крие много рискове за здравословното състояние, а при децата това дава отражение когато пораснат.
"Най-добре е да консумираме храни, в чието съдържание сме сигурни. Аз избягвам да си купувам продукти от магазина, тъй като етикетите не винаги отговарят на истината. Ако храним децата си с ГМО и преработени полуготови храни, трудно може да очакваме да бъдат здрави, когато пораснат", обясни д-р Емилова.
Тя съветва всеки човек да се придържа към употребата на био продукти, дори в случаите, в които ежедневието, което са си създали да допуска малко време за обяд.
"Ако някой все пак е решил, че трябва да се храни на крак, което не е полезно, е добре да консумира ябълки, банани, измит и добре почистен морков, или да приема прясно изцедени сокове, каквито се предлагат на много места", посочи диетологът.
По думите на д-р Емилова все пак е желателно хората да разчитат добре времето си, независимо от натоварения делник, за да отделят достатъчно време за пълноценно хранене.