Дете с рядко генетично заболяване беше транспортирано с медицинския хеликоптер от Велико Търново до София

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
19:34 / 15.07.2024
1498
Дете на 11 години с рядко генетично заболяване беше транспортирано с въздушна линейка от Велико Търново до София, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха на страницата си във Fdcebook, предава Sofia24.bg. От Центъра изтъкнаха, че това е поредна успешна мисия. Тя е реализирана от дежурния екип - д-р Емил Шуманов и медицинска сестра Нина Минкова, придружени от д-р Благомир Здравков, детски анестезиолог-реаниматор.

Пациентът е в тежко състояние с рядко генетично заболяване. Детето е постъпило във великотърновската болница МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", откъдето е подадено искане за транспортиране по въздух до София, за да бъде поето от лечебно заведение с необходимото ниво на компетентност.

Екипът на Координационната централа към ЦСМПВ, с ръководител на смяна д-р Димитър Шандурков и медицинските сестри - диспечери Мая Генина-Кръстева, Славка Маркова, Катя Кръстева и Диана Мировалиева, осъществяват организацията за транспорта.

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Валерий Шопов и Васил Вълков каца на площадката на УМБАЛ "Света Екатерина", от където реанимационен екип на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" поема пациента и го транспортира.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пуснаха под домашен арест сина на бивш финансов министър, обвинен...
Какви ще са новите правила за явяване на шофьорски изпит?
Брокер: Покупката на имот ще стане практически невъзможна, след к...
Радев: Обществото очаква най-сетне да започне борбата с корупцият...
Потвърдено: Официално се търси нов главен прокурор
Експерт: Енергийният прах не е подлежал на някакъв специален разр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).