Депутатите излизат в лятна ваканция

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
13:27 / 16.08.2024
1184
И в последния си ден преди лятната ваканция депутатите не приеха нито един законопроект. Днес те единствено успяха да проведат изслушване на служебния министър на енергетиката във връзка с изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ-Козлодуй. 

За днес те трябваше да разгледат промени в Закона за гражданската регистрация и Закона за висшето образование, както и да обсъдят две решения във връзка с оборудването на АЕЦ "Белене" и евентуалната му продажба на Украйна. 

Вчера народните представители също не успяха да изпълнят заложената програма. Те единствено успяха да изберат представителите на парламентарните делегации в международните организации, след това преминаха към разглеждането на промени в Закона за опазване околната среда на първо четене, но не успяха да гласуват заради липса на кворум. Това доведе до взаимни обвинения между политическите сили за това, че умишлено спъват работата на легислатурата. 

Днес от парламентарната трибуна Лена Бориславова заяви от парламентарната трибуна: "Самата аз трудно намерих какво полезно свършихме през последните два месеца, но светлина в края на тунела има. След ваканция от две седмици ще имаме поне три работни седмици, които не трябва да пропиляваме". 

При опита за прегласуване на предложнието депутатите да работят до изпълнението на днешната законодателна програма Тошко Йорданов призова, че има важни точки за обсъждане. Народните представители обаче отхвърлиха предложението за продължаването на законодателната дейност. Така те пристъпиха към изслушването на министрите в парламентарния контрол. 

Така депутатите приключват първата сесия на 50-ото Народно събрание, без да са приели голяма част от законопроектите, които бяха внесени за обсъждане. След края на лятната ваканция те ще имат още няколко седмици, в които да работят преди да започне предизборната кампания, тъй като процедурите с трите мандата бяха изчерпани и страната отива на нови предсрочни парламентарни избори.

Виж коментарите (0)

Още по темата (615):
17.09.2024 "Замърсителят плаща" се отлага засега
13.09.2024 Георги Йорданов, който бе предложен за орден "Стара планина", не е бил част от Държавна сигурност
12.09.2024 На първо четене: Денонощни аптеки или автомати за лекарства да има във всички населени места в страната
12.09.2024 В комисия: Отлагат новия механизъм за такса смет, но с риск да бъдем санкционирани от Европа
11.09.2024 Парламентът отказа да увеличи драстично еднократната помощ за второто и третото дете
08.09.2024 Депутатите трупат неизвинени отсъствия
Още новини от Национални новини:
Рецепта за добра ракия: На един килограм захар се слагат 4 литра ...
Забраняват пушеното на някои места на открито?
Стана ясно кой е пилотирал самолета в момента на катастрофата
Затриха България от картата на Европа
С вълнуващо видео почетоха паметта на загиналите край Граф Игнати...
Борисов: Между ГЕРБ и ПП ЕК избра нашия кандидат за еврокомисар -...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).