Дават 500 лв. бонус за матура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:18 / 13.05.2012
785
Директорите на училищата ще получат бонус от 50 до 500 лева, ако отлично се справят с организацията на матурите и изпитите за седмокласниците. Парите им са регламентирани в новите правила за работните заплати, подписани от просветния министър Сергей Игнатов.

И досега директорите имаха право да получат премии за добре свършена работа при масови изпити. За първи път обаче сумата е регламентирана. Тя ще се разпределя от шефовете на просветните инспекторати.

Шефовете на училищата носят най-голямата отговорност за изпитите (те са на 21 и 23 май т. г.) и е нормално да има възможност да бъдат поощрени, обясниха експерти.

В същото време обаче квесторите, които тази година са в пъти повече няма да получат нито лев. Защото официално се водят на работа.

Директорите ще продължават да получават допълнително пари, ако не допускат свободни часове в училище. В новите правила за възнагражденията са регламентирани и средствата, които педагозите получават при участие в програми. Изчистен е механизмът, но няма промени в сумите, които се вземат по принцип, обясниха от образователното ведомство.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).