Да помогнем на един човешки живот!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:52 / 28.08.2012
803
Виктор Николов е на 33 години и рано е изпълнил голяма част от мечтите си - престижна работа, обична съпруга и прекрасна дъщеричка на пет годинки. Никога не е боледувал сериозно. До юни 2009-та година... Обикновено бедата е просто способ на природата да те дари с мъдрост и тя идва точно при онези, които са готови да я приемат. Нещастието застига Виктор с вирусна инфекция. След 30-дневното й лечение бъбреците му отказват да работят. Нужна е спешно бъбречна трансплантация.

След дълга психологическа борба Виктор се съгласява баща му да стане донор, което се оказва малкото стъпало по пътя към надеждата. Не я открива в националният списък за чакащи трансплантация. След дълго търсене я намира в клиника в Германия, но за интервенцията са нужни 120 000 Евро, които той и неговите близки нямат. Междувременно животът му е ад - три пъти седмично хемодиализа, множество операции за съдов достъп, мъка, болка и безверие.

Страданието винаги променя мисловните ни навици и ни тласка в друга посока. Много често за постигане на спасението ни е нужно точно това - промяна на гледната точка.

- Какво научи от това изпитание?

- Научих се да не се обръщам назад и да не съжалявам за нищо от случилото се. Въпреки че вече съм слаб се чувствам по силен от всякога. Сега, когато тялото започва да ме предава лека по лека, разбрах че разумът е това което ни отличава от другите същества на планетата, той не може да те предаде за разлика от тялото. Уча дъщеря ми поравно да развива и духовното, и физическото.

- Как гледаш на живота към този момент, през призмата на болестта?

- Живея ден за ден. Чувствам се като номад. Живея простичко и гледам да съм сред приятели и близо до момиченцето и съпругата ми.

За какво най-много ще съжаляваш, ако не успееш да се пребориш?

- Когато се разболях преди горе-долу три години и половина лежах в болницата с висока температура, с два катетъра боднати в тялото и тогава влезе дъщеря ми .... Беше клатушкащо се бебче проходило едва преди няколко месеца, погледна ме и ми се усмихна ... Тогава съжалих, че нямам сила да стана да я прегърна, че вероятно ще остана там в онази стая завинаги и тя никога няма да ме види отново , и няма да запомни баща си, няма да научи нищо от мен... Това ме ядоса и.., ето че 3 години по късно все още съм жив, въпреки миниатюрните шансове които ми даваха лекарите. Тя порасна лека по лека пред очите ми, но никога няма да е пораснала достатъчно и аз винаги ще искам да съм до нея. От тогава не съжалявам за нищо. Аз съм в абсолютен мир със себе си.

- Какво би казал на хората, които смятат битовите си проблеми за лично наказание?

Адът е тук на земята, но и раят - от вас зависи кое ще приемете с душата си.

- Какво искаш да направиш когато целият този ужас приключи?

Бих искал да си върна откраднатия живот. И да си имам поне още едно дете...

Чувала съм, че единственото постоянно нещо във Вселената е промяната. Тя обикновено ни носи или страх, или надежда. За Виктор тя носи и двете. Надежда, че трансплантацията някой ден ще бъде възможна и страх, че може да настъпи твърде късно. За него промяната вече е започнала. Хора със сърца до момента са помогнали да се събере сумата от 28 893 евро. Останалите вярвам, че са въпрос на време. Времето на Виктор обаче, тече по-различно от вашето.

На 30-ти август, в Бургас, в ресторант "Рубаят Ди Маре", група "Сънрайз" ще отпразнува своя 20-годишен юбилей, заедно с Кен Хенсли от Uriah Heep и много свои приятели. Всички те ще свирят благотворително за Виктор. Дайте шанс на Виктор!

SMS с текст DMS VIKS на номер 17 777 е решение, ако искате да помогнете.

Дарителски сметки:
В лева: BG96FINV91501315130703
В евро: BG18FINV91501315132301
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка
Титуляр: Виктор Николов
www.helpforviktor.com


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).