ДФ "Земеделие" одобри нови 28 проекта по горските мерки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:09 / 25.01.2011
556
Нови 28 проекта по мерки 223 "Първоначално залесяване на неземеделски гори" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" бяха одобрени на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) в ДФ "Земеделие".

Преминалите инвестиционни предложения са от миналогодишния прием, когато срокът за кандидатстване по горските мерки беше удължен. Размерът на одобрената субсидия надхвърля 4, 7 млн. лв., като проектите са основно в областта на залесяване на неземеделски земи и възстановяване на горския потенциал. Преобладаващата част от инвестициите са още за покупка на оборудване за противопожарни депа и изграждане на защитни средства.

"При горските мерки субсидията покрива 100 % от стойността на одобрените разходи и тази възможност би трябвало да се използва максимално от бенефициентите. За съжаление, интересът към тези мерки остава сравнително слаб, затова ще насочим усилията си към тяхното популяризиране", съобщи изпълнителният директор на фонда Светослав Симеонов.

Неговите очаквания са през тази година тенденцията да се промени и да се достигне до по-голяма усвояемост на предоставените евросредства по ПРСР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Отново измама, свързана с картите за градския транспорт у нас
Кола е по таван на магистрала "Тракия"
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).