Д-р Милева: В края на юни очакваме новата наредба, която всички съдебни лекари чакат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 08.06.2011
689
Изплащането на възнагражденията на съдебните медици и възможностите за промяна на член 99 а от Закона за лечебните заведения и Наредба №23, довели до въпросното забавяне, бяха основните теми на работна среща с представители на МВР, Министерството на здравеопазването, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и специалисти по съдебна медицина.

В срещата участва и депутатът от ПП ГЕРБ и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред д-р Галина Милева, чиято бе и идеята за създаване на работната група. Милева е дългогодишен съдебен лекар и е един от най-известните специалисти по патоанатомия в страната.

"По време на срещата стана ясно, че очакванията са новата наредба да бъде готова не до 3 месеца, както е предвидено по закон, а в края на юни или най-късно в началото на юни", коментира д-р Милева. Преди около месец съдебни лекари от Варна спряха работа затова, че не са получавали възнагражденията си от повече от няколко месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).