Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветята в дома ни могат да донесат мир и хармония, но има и такива с лоша енергия
Автор: Десислава Томева 09:07 / 08.09.2024Коментари (0)1292
© Фокус
Цветята и растенията имат способността да променят енергията в дома, като създават по-приятна атмосфера, подобряват качеството на въздуха и внасят усещане за уют и хармония. Въпреки това, не всички растения са еднакво благоприятни, особено когато става въпрос за енергийния баланс в дома, съветват експерти. Някои цветя могат да носят лоша енергия или да не са подходящи за определени условия, каквито са характерни за климата и културните вярвания в България.

Цветя, които носят добра енергия



Спатифилум (Мирна лилия)

Спатифилумът е едно от най-известните растения, които се свързват с добрата енергия. Това растение символизира мир и хармония и е подходящо за почти всяко помещение. Освен това, мирната лилия пречиства въздуха, абсорбирайки токсините, което създава по-добра среда за живеене.

Орхидея

Орхидеята е символ на любов и плодородие и често се свързва с положителна енергия. Тя е особено популярна в спалните, където се вярва, че допринася за добър сън и положителни емоции. Орхидеите също така филтрират въздуха и отделят кислород през нощта, което прави въздуха по-чист и здравословен.

Фикус

Фикусът е класически пример за растение, което носи стабилност и сила. Той е подходящ за домове с голямо пространство и се свързва с привличане на положителна енергия, която може да подобри атмосферата в помещението.

Алое вера

Освен че е полезно за кожата и здравето, алое вера се смята и за защитник на дома от негативна енергия. Поставено на правилното място, то може да абсорбира лошата енергия и да създаде балансирана среда.

Бамбук на щастието

Това растение е символ на успех, просперитет и късмет, което го прави идеално за домове и офиси. Бамбукът на щастието се свързва с положителна енергия и се смята, че помага на обитателите на дома да постигат целите си.

Цветя, които могат да носят лоша енергия

Кактуси

Въпреки че кактусите са популярни заради тяхната непретенциозност, те са свързани с отблъскване на енергията. Според фън шуй теориите, бодлите на кактусите могат да привличат негативна енергия и да създават чувство на напрежение. Важно е да ги държите далеч от спални и пространства, където искате да се чувствате спокойно.

Монстера

Монстерата е растение, което може да създаде негативна енергия поради своите големи и тъмни листа, които се свързват с тежест и задържане на емоции. Въпреки популярността си като декоративно растение, трябва да се внимава с нейното място в дома, тъй като тя може да не е подходяща за всеки.

Бонсай

Бонсай е красиво и изискано растение, но според някои вярвания то символизира "ограничение" и може да задържа развитието. За хора, които искат да привличат растеж и просперитет, бонсай може да бъде неудачен избор, особено ако се намира в жилищни помещения.

Циклама

Цикламата има красиви цветове, но в някои култури тя е символ на студенина и се свързва с негативни емоции. Поради това, някои хора избягват да я поставят в дома си, особено в спални и помещения, предназначени за почивка.

Папрати

Папратите могат да изглеждат привлекателни заради своята буйна зеленина, но има вярвания, че те могат да създадат усещане за застой и тежест в дома. Особено в затворени помещения без добра вентилация, те могат да предизвикат усещане за задушаване.

Изборът на растения за дома не е само въпрос на естетика, но и на енергийно въздействие върху пространството и обитателите му. Докато някои цветя могат да донесат мир, хармония и позитивна енергия, други могат да имат обратен ефект. Важно е да обръщате внимание на вашите усещания и реакцията на дома ви към различните растения, за да създадете баланс и хармония в пространството си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: