Цоков за геноцида в Сребреница: От нас – живите, зависи никога да не допуснем това да се случи отново

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
15:29 / 11.07.2024
1409
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се подписа в съболезнователната книга.

"Поклон пред паметта на жертвите. От нас – живите, зависи никога да не допуснем това да се случи отново", написа проф. Цоков във възпоменателната книга в Мемориалния център в Поточари.

През тази година със своя резолюция Общото събрание на ООН обяви 11 юли за Международен ден в памет на жертвите на геноцида в Сребреница. На днешния ден представители на десетки държави присъстваха на възпоменателната церемония в Поточари, а България бе сред делегациите, представени на ниво министър.

По време на поклонението министър Цоков бе придружаван от и посланика на Република България в Босна и Херцеговина Валери Йотов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).