Човекът, съобщил за посещението на Грета Тунберг у нас, с нова публикация за шведската активистка

Автор: Цвети Христова
Коментари (1)
15:01 / 21.10.2024
500
Както ви съобщихме на 20 октомври Грета Тунберг е в София. Днес тя е била видяна на булевард “Дондуков" и улица “Будапеща" в столицата. Хари Аничкин съобщи новината, а днес отново говори за посещението й с любопитна публикация.

"Приятели, съгласни ли сме, че Грета Тунберг е световно известна личност. Дори и да не симпатизираме на някои нейни позиции по различни международни въпроси, смятам че е важно да се отнасяме с подходящото уважение, като към всеки човек постигнал успех в своята сфера!", заяви икономистът Хари Аничкин в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Аничкин направи интересен паралел.

"Откривам категоричен паралел между Грета Тунберг и моята героиня Лили Мон от книжката ми "Приказки за Лили Мон и други герои". И двете са симпатични и с приключенски дух. А Грета е просто една "Лили Мон в Страната, в която всеки разбира от политика"! Не съм очаквал такъв отзвук на предишния ми пост! Явно това са моите 15 минути слава за годината! 

П.С. Снимката е направена на ул. "Будапеща", до "О'Шипка!", пресечка с бул. "Дондуков", добави още Аничкин.

Както е известно, шведската активистка, се бори срещу глобалното затопляне. Тя стана известна с поставянето на началото на движението "Училищна стачка за климата“ от ноември 2018 г. Движението нараства до световен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Известен българин: За първи път ми се случва със сметката да ми д...
Проф. Михаил Константинов: Ако имат малко акъл, да вземат да напр...
Зверска катастрофа на АМ "Тракия"
Диагностицирането на този дефицит става чрез преглед при ендокрин...
Случаят с "бактерията-човекоядец" в България: Опасна е, защото за...
Коварен капан в банкоматите, може да загубите пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).