COVID иновация: Хотелиер изхранва туристи на поточна линия
Варненският хотелиер Атанас Карагеоргиев въведе иновация в олинклузив храненето на туристите. Става дума за поточна линия, която позволява гостите да нямат пряк контакт с храната. Тя се разсипва в чиниите от готвач или сервитьор, който е с предпазни средства. Между клиентите и линията има стъклена преграда, съобщава БНР.
Друга новост са специалните лампи, които не само затоплят храната, но и я дезинфекцират. Тези лампи се появиха у нас буквално отпреди няколко дни, каза хотелиерът и допълни:
"Създаването на поточната линия беше провокирано от мерките, които трябваше да вземем заради пандемията от коронавирус".
Голям плюс е, че храната се разсипва от служители на хотела, които могат правилно да комбинират основно с гарнитура. Така не остава храна, която после да се изхвърля. Обикновено туристите наблягат на основното и забравят да гарнитура, но с поточната линия им помагаме да не пропускат толкова полезните зеленчуци", казва хотелиерът.
Инвестицията в поточната линия не е голяма, а ползите от нея са значителни.
Големият проблем, според хотелиерът е, че поточната линия няма да може да бъде използвана на пълния си капацитет поне още месец заради липсата на туристи. Той очаква почти нулев месец юли и евентуално съживяване на сезона през август.