Бързият влак София-Бургас вече спира на гара Твърдица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:18 / 17.12.2013
1160
Бързият влак "София-Бургас" вече спира на гара Твърдица. Бързият влак, или както е известен сред местните хора "Чайка експрес", пристига в Твърдица в 20.14 ч. Години наред местната общественост изразяваше многократно желанието си "Чайката" да спира в Твърдица, както е било преди, защото влакът е изключително удобен, както за младите хора, ученици и студенти, така и за по-възрастните, които общуват със съседните общини.

Едва в началото на тази година, след сериозен демографски, икономически и социален анализ, се постигна решение бързият влак "София-Бургас" и бързият влак "Бургас-София" да спират на гара Твърдица. Билетът до Бургас струва 12.10 лв. Бързият влак "Бургас-София" спира на гара Твърдица в 7.28 ч. Билетът до София струва 15.80 лв.

Новото разписание на влака е изключително важна придобивка, както за жителите на община Твърдица, така и за съседните общини като Елена, Гурково, Николаево и някои села от новозагорска община. По изчисления на общинското ръководство от новото разписание ще могат да се възползват около 40 000 души. В зимните месеци, при усложнена обстановка, железопътният транспорт е единственият удобен и безопасен начин за предвижване към селищата от планинския и предпланински район в община Твърдица и съседните общини, коментира кметът Атанас Атанасов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).