Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургаска учителка наби колежка пред очите на деца
Автор: Екип Burgas24.bg 10:43 / 04.07.2013Коментари (7)4807
©
Бивши и настоящи ученици от
НБУ "Михаил Лъкатник":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Начални учителки от Бургас се биха пред децата по време на детски лагер в Пампорово. Инцидентът е станал по време на пролетната ваканция, но досега се пазел в строга тайна. Скандалът излезе наяве, след като родители на деца изпратиха писма до медиите.

Учителките са от бургаското начално базово училище "Михаил Лъкатник", което доскоро имаше славата на елитно. Боят започнал след скандал между математичката Христина Илиева и филоложката-поетеса Соня Денева. Литераторката отнесла яки шамари и синини по врата пред очите на дузина хлапета от нейния клас. Денева дори не успяла да се защити, а само изпищяла. Децата били по стаите си, като чули виковете, наизскачали в коридора и се втрещили от грозната сцена. Учителката им Денева била залепена до стената, а математичката Илиева я налагала с шамари. Дори присъствието на хлапетата обаче не прекратило боя. В един момент Илиева стиснала с две ръце ошамарената си колежка за врата и започнала да я души.

"Ще те унищожа", просъскала тя, подкрепяна в акцията от майка си Александра Арнаудова, която също преподава в "Михаил Лъкатник", но като възпитател. Едва след като децата се разпищели, Илиева и Арнаудова напуснали победоносно полесражението. Набитата поетеса пък вместо да потърси лекар и полиция, се заела да успокоява разреваните деца.

"Соня Денева прибрала децата по стаите и ги излъгала, че всичко, което са видели, е било на шега, за да не се стресират. Не се е оплакала и в полицията, за да не пострада имиджът на училището. Но след като са се прибрали, се е оплакала на директорката Въжарова. Тя обаче вместо да я защити, смята да я накаже. Дори в училището се говори, че ще я уволни. Тази жена няма никакви връзки, а Илиева и майка й Арнаудова са близки на директорката", разказаха потресени родители.

Учителките-роднини се ползват с огромен авторитет пред ръководството на началното училище. Те от години пишат учебни помагала, които са въведени в учебната програма единствено в това школо, макар че не са одобрени от МОН. За инцидента в Пампорово вече са информирани и в регионалния инспекторат на образованието. Оттам обаче коментираха, че не са взели мерки, тъй като са получили информацията по неофициален ред и до момента сигнал от директорката няма.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.07.2013 г.
0
 
 
Казвам се Дани Молдованова и съм горд родител на дете от бившия вече клас на г-жа Илиева и г-жа Арнаудова за тях мога само да кажа, че те са от един изчезващ вече вид Педагози,Учители който изпълват тези думи със смисъл и будят респект и уважение у всеки който е имал удоволствието да ги познава,а тези злостни нападки и обвинения могат да са продукт само и единствено на нечии злобни , завистливи и определено некадърни амбиции за уронване авторитета на тези прекрасни госпожи.Аз и родителите на всички деца стоим зад тях и ги подкрепяме безрезервно-нещо което се съмнявам че някой би направил за г-жа Денева-Стефанова
+1
 
 
В новия закон да се прибави параграф за наказание на учител, посегнал на учител!! Боже, какъв срам и какво падение!! От бургаския инспекторат на образованието една метла за директорката и побойничките!! Аз ако съм на мястото на поетесата ще ги съдя до дупка!! Това се хора, на които са поверени децата!!
+1
 
 
в това училище всичко е позволено,тъй като назначенията стават САМО с дебели връзки...това е критерия за учител там...така че битата учителка дано се размине с уволнение....
Aнонимен
на 04.07.2013 г.
Aнонимен
на 04.07.2013 г.
+2
 
 
Директорите имат големи правомощия, винаги може да уволнят неудобен учител ако решат.Жалко е,че има мои и твои,виждаш неправдите , но ако искаш да си останеш на работа трябва да си траеш .....
Aнонимен
на 04.07.2013 г.
+1
 
 
Връзки,връзки-корабни въжета!
Aнонимен
на 04.07.2013 г.
+1
 
 
А СРЕЩУ ДИРЕКТОРКАТА КОЙ ТРЯБВА ДА ПУСНЕ СИГНАЛ? КАК МОЖЕ ДА НЕ СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА СИГНАЛ ПОДАДЕН ОТ РОДИТЕЛИ?ЯВНО В РЕГИОНАЛНИЯ ИНСПЕКТОРАТ НА ОБРАЗОВАНИЕТ РАБОТЯТ ХОРА КОИТО НЯМАТ ДЕЦА И СА ПЪЛНИ НЕПУКИСТИ. ПО-ЛЕСНО Е ДА СИ БЮРОКРАТ ОТКОЛКОТО ЧОВЕК. НАТИСКАЙТЕ БЮРАТА-ТАКА СТЕ НАЙ-ПОЛЕЗНИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: