Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургас получи награда за пътна безопасност
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 14.10.2011Коментари (15)2622
©
Община Бургас бе отличена с награда за принос в пътната безопасност за 2011 г. в категория "Представител на местната администрация" от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност". Церемонията по връчване годишните награди на браншовата асоциация се проведе снощи /13 октомври/ в София. Наградата прие заместник - кметът на Общината Красимир Стойчев.

С мнозинство от 120 гласа, Бургас бе избран на първо място от общо 12 - те общини, които тази година бяха номинирани. Присъденото отличие е резултат от усилията, които са положени през годината за повишаване и подобряване на условията за пътна безопасност в града и предотвратяване на пътните инциденти.

По-значимите от тях са - цялостно преасфалтиране на някои от ключовите улици в града, подновяване пътните маркировки, пешеходните пътеки и знаците, монтиране на нови светофарни уредби, обезопасяване на опасните пътни участъци с т. нар. "легнали полицаи", провеждане на съвместни срещи и инициативи с представители на "Пътна полиция" към ОДМВР - Бургас и неправителствени организации.

Резултат от това са пуснатите сирени на 15 септември, с цел допълнително повишаване вниманието на шофьорите по повод първия учебен ден и въвеждането на т. нар. "crossing guard" - хора, предупреждаващи със специален знак за преминаването на ученици в районите на учебните заведения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
0
 
 
"Безопасни улици от Валя" ,приятели и най-вече една СЪКРУШЕНА майка свършиха всичко.....Сега общината обра овациите!Добре дори и така да е.....Дано наистина да няма повече такива ужасни инциденти по улиците!
0
 
 
Щом са я получили тази награда, значи другите градове и толкова не са направили....
0
 
 
Пешеходните по най-натоварените улици се маркираха освен с жълто и със ярък розов цвят, бяха скосени тротоарите, за да могат и инвалидни колички, велосипеди и детски колички да преминават по-лесно.
Aнонимен
на 15.10.2011 г.
0
 
 
Браво на Общината, но да не забравят да благодарят за наградата на Фондация "Безопасни улици от Валя", защото до убийството на Валя улиците в Бургас бяха писта за убийци, а Общината не взимаше никакви мерки! Мерките, които взимаше бяха единствено да премахва пешеходни пътеки, а с това да увеличава предпоставките за убийства на пешеходци.
0
 
 
Пешеходните пътеки и легналите полицаи в Бургас са наслагани произволно. Ясно е че са необходими, но трябва и да се мисли когато се определят местата им. Не е нормално да са на буквално 50-60 метра една от друга. Не е нормално легналите полицаи да са опасни за автомобилите. Да не говорим, че е абсолютна некомпетентност да се направи пътека тип "зебра" на кръстовище без светофар. Отделно, че точно за безопасност вместо легнали полицаи да бяха регулирали режима на светофарите да няма пресечни точки между пресичащи хора и завиващи автомобили. Няма оправия в Абсурдистан.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
Всичко това е добре, амо дето си трошим колите с тези "легнали полицаи". Виждал съм далеч по добре изпълнени такива в други градове и в чужбина.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
За неосведомените да кажа защо се дава този приз в Бургас. не че са допринесли толкова за безопастноста , а че смениха шефа на кат с наше момче гербаво. Те това е истината. Събудете се. Стига сте прекланяли овчите си глави.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
Сигурна съм, че тези мерки са за добпо. Дано догодина шофьорите бъдат по-внимателни на пътя и инзидентите също да бъдат по-редки.
Aнонимен
на 14.10.2011 г.
0
 
 
Нали затова са направени тези неща - за да няма повече такива случаи. А че има шофьори-идиоти, това е отделна работа.
0
 
 
"Принос за пътна безопасност" това, че дават тази награда на Бургас ясно значи, че другите градове не са направили и това което е направено в Бургас.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: