Българският вълк от Уолстрийт вече с присъда и у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:17 / 30.05.2024
1186
Софийският градски съд е осъдил Юлиян Цолов да плати на бивш свой клиент 93 840 лева за несвършена работа по договор, който е бил сключен между търговско дружество на Цолов и търговското дружество - клиент, предаде БНТ.

Освен това Цолов трябва да прати и неустойка за неизпълнение на договора в размер на 18 768 лева, както и близо 21 000 лева разноски по делото.

Цолов, известен като "българският вълк от Уолстрийт" е бил сключил с дружеството - клиент договор за предоставянето на услуги, свързани с ползването на софтуер и платформи за интернет търговия и тяхната поддръжка.

Според съдебния състав от доказателствата по делото се оказва, че дружеството - клиент (възложител) е изпълнило своите задължение, като е заплатило на Юлиян Цолов уговореното в договора възнаграждение, дори повече, заплатило е и допълнително възнаграждение, което е договорено в подготвен Анекс, преди той да бъде подписан. Срещу тези суми, обаче изпълнителят не е предоставил услугите, които са по договора.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Срещу Цолов тече и наказателно дело в Софийския районен съд. По него той е обвинен за измами в размер на над 770 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).