Български ол инклузив: Кренвирши като картон и много картофи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (17)
11:56 / 16.08.2014
1141
Ол инклузивът по родните курорти стигна дъното на мизерията, пише "Телеграф". Петзвездни хотели предлагат на гостите храни, достойни за долнопробен заводски стол от времето на социализма, оплакват се масово туристи.

С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна.

"Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса", недоволстват туристи.

По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано.

Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.

След като туристите закусят с кашкавал, сирене и "масло", които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.

Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде - пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението - пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.

Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: 

"Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където а управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали - попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът - бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем".

"Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива", възмущава се специалист по контрола на храните.

"Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.", обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Спешно решение заради безпрецедентната ситуация, при която у нас ...
Костадин Костадинов: Маските продължават да падат
Ивайло Мирчев: "Демократична България" няма да подкрепи изключван...
Белобрадова защити Божанков и Лорер 
ПП поиска оставките на Даниел Лорер и Явор Божанков 
"Медицински надзор" започва проверка по случая с починалото бебе


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).