България се сбогува с Тодор Колев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:40 / 17.02.2013
1152
Хиляди хора се събраха, за да се поклонят за последно пред актьора Тодор Колев, който почина в петък на 73 години след тежко боледуване. Поклонението беше в Народния театър "Иван Вазов" в София, където се извиха опашки от желаещи да се вземат последно сбогом с гениалния артист.

"Вярвам, че неговият образ ще продължи да живее сред нас, отличаващ се с енергичния си дух, висок професионализъм и невероятно чувство за хумор", написа в съболезнователна телеграма министър-председателят Бойко Борисов.

Да се простят с Тодор Колев бяха дошли колеги артисти, дейци на изкуството, приятели, политици и обикновени хора, чийто любимец беше той с ролите си в киното и театъра и със своите песни.

"Той беше толкова забавен и толкова искрен, какъвто беше в ролите си на екрана, а по-възрастните го помнят и какъв забележителен актьор беше на сцената. Много духовит, много странен, на вид шумен, но на моменти много затворен", заяви Стефан Данаилов, който също беше дошъл на поклонението.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...
Тежка катастрофа с три автомобила затвори пътя между Монтана и Ви...
Лъчезар Богданов: Ето какво ни чака със заплатите
Чуждестранни инвеститори се изтеглят от България, а десетки хора ...
Анестезиолог: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излизат д...
Цената на кравето масло се вдига, киселото мляко поевтинява


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).