Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България не осигурява никакви стимули на хората, които избират екологичен автомобил
© Фокус
Българинът обича автомобилът му да е модерен, да изглежда добре, да е добре поддържан, като показателно за това е, че в прехода в преминаване към повече електрическо задвижване България е една от петте държави в Европейския съюз, която не осигурява никакви стимули на хората, които избират екологичен автомобил, и въпреки това продажбата на електрически автомобили е на доста прилично ниво. Това каза в предаването "Утрото на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова журналистът Борислав Цаков от Прес-авто клуб България, организатор на изложението "Автомобил на годината“, което се провежда за 26-ти път от 1989 година насам и се е утвърдило като авторитетен конкурс, който проследява тенденциите на развитието на българския пазар.

 

Автомобилното изложение в столицата е едно от двете изложения в Европа, които има през тази година от календара на "Международната организация на автомобилните производители" (OICA), като в столичния Интер Експо Център могат да се видят множество всъдеходи, луксозни SUV, спортни модели и изцяло електрически автомобили.

 

"Може да се видят невероятни коли на изложението: 211 експоната, 52 от които са премиери, показват се за първи път в България официално. Има коли, които започват от 30 000 лева като цена и стигат до над 1.5 милиона. Факт е, че има автомобили на много, много висока цена в София, и някои от тях са продадени,“ разказа той и посочи, че има много висока посещаемост, като първия уикенд над 16 000 души са минали през 60-те зали на изложението. "Младата звезда от Формула 3 Никола Цолов беше на един от щандовете – даваше автографи снимаше се с всички негови почитатели и хора, които искаха да видят такова талантливо българско момче, и буквално имаше втора опашка вътре в самата зала.“

 

България през последните приблизително 18 месеца е държавата в Европейския съюз с най-голям ръст в продажбата на нови коли, сподели още журналистът. "Ние тръгваме от много ниско ниво и затова може би ръстовете са такива, но това само по себе си като факт е много показателно. В момента изложението с всичките отстъпки, които предлага и възможността да видим колите на едно място, дава перфектна възможност на хората да направят своя избор по най-правилния начин,“ категоричен е той.  

 

Характерното за автомобилното изложение тази година е, че всички марки предлагат електрифицирани автомобили, като от всички предложени над 200 автомобила 120 приблизително са хибридни, 40 са чисто електрически и останалите са с бензиново ли дизелово задвижване, като по думите на Борислав Цаков вече дизела е екзотика.

 

Китай е страната, която е лидер в производството на електрифицирани автомобили, разказа още той. "Китай най-много са заложили на електрическата технология, електрифицирането на колите, а и много от суровините за производството на батериите минават през Китай. Така че те контролират в някаква степен това производство, но и технологично те се движат малко пред другите,“ посочи той и допълни, че Китай ще диктуват развитието на автомобилостроенето в тази посока, ако тя продължи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Изграждане на Национална детска болница в София
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: