България и Тамбов търсят възможности за директно партньорство в туризма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:02 / 01.06.2012
710
Русия е традиционен и сред най-важните външноикономически партньори на страната ни. Регионалното сътрудничество е едно от най-перспективните направления в деловите ни контакти, което се гради на широки и дългосрочни икономически интереси в реалния сектор. Това заяви днес в руския град Тамбов зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той и и.д. губернаторът на едноименната област Александър Сазонов откриха Дните на България в региона. Централно събитие в двудневната програма е изложението на стоки и услуги, представени от 23 български фирми с различен профил - машиностроене, парфюмерия и козметика, строителство, имоти, туризъм, производство на напитки и храни, елекротехника, химия и др. Форумът е организиран от Българо-руската търговско-промишлена палата с подкрепата на МИЕТ.

Маринов участва в кръгла маса в администрацията на областта с ръководството на града и региона. На нея бяха представени българските участници в изложението и възможностите на страната ни като инвестиционна и туристическа дестинация. Зам.-министърът подчерта нуждата от нов тип бизнес партньорство в търговията, инвестициите, производственото коопериране, научната и експерименталната дейности, туристическия обмен. През следващите месеци ще се подготви подписване на меморандум за сътрудничество между МИЕТ и Тамбовска област в различни сфери - икономика, търговия, селско стопанство, туризъм, наука, образование и др., предвижда протоколът за проведените срещи.

Тамбов ще избере местна компания, която да съдейства за директното привличане на повече руски туристи у нас - без посредници и по опростени процедури, стана ясно след деловите разговори. МИЕТ получи и покана за участие на български фирми и организации в тамбовското изложение "Покровская ярмарка" през октомври. То е с широк профил - лека промишленост, туризъм, недвижимости и др.

По време на визитата бе подписан и договор за сътрудничество между тамбовския завод за топлоизолационни материали "Изорок" и български строители. В документа се предвиждат и социални клаузи - пътуване и почивка на руски специалисти в България. Домакините ще реализират и друга полезна идея - в местните супермаркети ще се открият щандове за наши биопродукти - лютеница, мед, месни и млечни изделия и др.

Иво Маринов посети вчера и два визови центъра в Тамбов - консулския и един от т.нар. изнесени, които скоро ще станат 16 в Руската федерация. В Тамбов работят 32 гишета за издаване на български визи за руски граждани при много добри технически условия и в ускорени срокове.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).