България е сред 100-те най-изгодни дестинации за 2014 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:27 / 26.12.2013
732
В края на 2013 г. търсачката за хотели trivago обяви най-изгодните дестинации за следващата година. Класацията на най-добрите дестинации по съотношение цена-качество е изготвена на базата на алгоритъм, който включва ценовия индекс на trivago (tHPI) и рейтинга на хотелите и представя резултати по процентова скала от 0 до 100. Включени са само дестинации с минимум 10 хотела и 150 потребителски мнения средно.

Класацията се оглавява от крепостния град Аит Бенхаду в Мароко. Нощувка в стандартна двойна стая в екзотичния пустинен град, където са заснети известни кинопродукции като "Гладиатор", "Небесно царство" и "Игра на тронове" струва средно 42 евро. Въпреки малката си площ, градчето е впечатляваща дестинация с историческо значение, която си струва да бъде посетена.

На второ място е класиран живописният град Мостар в Босна и Херцеговина. Средната цена на нощувка в града известен с приказния "Стари Мост" над река Неретва е 50 евро. Същата е цената за престой в средиземноморското селце Хора на гръцкия остров Иос или в берберското селище Мерзуга сгушено в безкрайните дюни на Сахара. Античният град Бхактапур в Непал заема пето място в класацията. Срещу 42 евро на вечер всеки може да отседнете в някогашната столица на средновековното кралство Мала и да се наслади на известната извара от града, чийто специфичен вкус не може да бъде намерен никъде другаде в страната.

Мегало Папинго в Гърция, разположен близо до най-дълбокия каньон в света - Викос, е най-скъпата дестинация в топ десет на класацията с 58 евро за нощувка. На седмо място в класацията е една от най-високо разположените столици в света, Сукре в Боливия. Средната цена за нощувка в планинската столица намираща се на 2700 метра надморска височина е 52 евро. В топ десет се нареждат също така древният град Пинг Яо в Китай (44 евро), живописният португалски национален парк Пенеда-Жереш (хотели в близост 49 евро средна цена) и популярната китайска дестинация за почивка - Янгшуо (43 евро).

България също попада в топ 100 на най-добрите и изгодни дестинации със София на 46-то място и 63 евро средна цена за нощувка. В топ 100 на най-добрите дестинации по съотношение цена-качество са класирани единствено пет столици, като София се нарежда след Сараево (27-мо място, 66 евро) и преди Ханой (50-то място, 50 евро), Манагуа (62-ро място, 82 евро) и Белград (84-то място, 71 евро).

Други интересни дестинации от класацията са Нашик (21-во място, 67 евро), който е избран за най-дружелюбния град за туризъм в Индия за 2013г. и Меделин (51-во място, 81 евро) в Колумбия - най-иновативният град в света. Градовете-домакини на Летните Олимпийски игри за юноши през 2014 (Нандзин, Китай, 67 евро) и на Световните Игри през 2017 (Вроцлав, Полша, 59 евро) се класират съответно на 70-то и 78-мо място.

Китай има най-силно присъствие в класацията на trivago като китайските дестинации заемат цели осем места. Тайланд, Гърция и Испания са представени от по седем градове-фаворити всеки, последвани от Португалия с шест национални дестинации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).