Българинът не обичал да ходи при млади стоматолози

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
13:13 / 18.10.2011
685
Много малко българи се доверяват на млади стоматолози. Повечето хора предпочитат да отидат при опитен зъболекар, за който са чували добри отзиви. По този начин обаче реализацията на младите специалисти у нас става сложна именно заради недоверието на пациентите.

Чуят ли за млад зъболекар, хората си представят голобрадо момче, което за първи път хваща онази страшна машинка с неприятния звук и не знае какво точно да прави с нея.

Българите нямат добро мнение за образованието, което получават младите стоматолози, и затова не вярват много в качествата им.

От желанието на хората да ходят при опитните зъболекари страдат млади стоматолози като доктор Георги Илчев. На своите 27 години той има стаж от почти 3 години зад гърба си.

Доктор Илчов казва, че най-трудно се печелят първите пациенти. Обикновено това са хора с неотложен зъбен проблем, които друг зъболекар няма как да приеме веднага.

Д-р Георги Илчов: "По принцип целта на всеки млад зъболекар е да си отвори собствен кабинет, но това вече не е толкова лесно, изискват се много средства и усилия и контакт с много институции."

Много колеги на доктор Илчов вече са в чужбина. Немалко от тях обаче казват, че и зад граница реализацията на младите зъболекари е трудна и е свързана с много пари.

Източник: БНТ


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).