Борисов за процедурните правила за Антикорупционната комисия: Първо да си изберем комисии в парламента

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
10:20 / 28.06.2024
814
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП-ДБ първо да се изберат ръководствата на ресорните парламентарни комисии в парламента. Той бе категоричен,че без тях няма как да се придвижи нито едно решение. Това заяви той в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Айде да си изберем комисии в парламента, защото, без да минат предложенията в комисии, не може да се случи нищо", подчерта Борисов. 

По отношение на процедурните правила за избор на новите членове на Антикорпуционната комисия, които ПП-ДБ обяви, че ще внесе днес, той каза: "Това е явно някоя тяхна комисия. Те нямат нищо независимо от това, което съм видял". 

Той отговори и на кмета на столицата Васил Терзиев, който по-рано днес заяви, че има "вътрешно чувство, че ще има избори" в София за местната власт.

"Аз не знам Терзиев от къде и какво знае, но всеки ден виждам, че в София освен хаос, няма нищо друго. Няма нито една търгувана поръчка, което означава, че и догодина нищо няма да стане", каза той. 

Борисов категорично отхвърли твърденията на ПП-ДБ, че именно ГЕРБ оказват натиск на КПКОНПИ за проверката, стартирала срещу Андрей Гюров. По думите му случилото се е вследствие на "риска да даваш партийни членове за шефове на неутрални институции".

Виж коментарите (0)

Още по темата (191):
02.07.2024 Радев: Правителството на малцинството носи рискове, това е нещо ново за нашата политическа система
02.07.2024 Ивелин Михайлов: Марков ми каза, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост
02.07.2024 Николай Марков с коментар за скандалите във "Величие"
02.07.2024 "Величие" отрече да има разцепление в парламентарната група, следобед се събират, за да обсъдят обвиненията от Михайлов
02.07.2024 Ивайло Мирчев за скандалите във "Величие": Щеше да е забавен сюжет в "Съдебен спор", ако не ставаше дума за управлението на страната
02.07.2024 Ивелин Михайлов: Полк. Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение. Каза, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света!
Още новини от Национални новини:
Криза в IT сектора: Има кадри, но са некачествени
Енергийният министър: Терминалът за втечнен газ до Александруполи...
Зверска катастрофа на магистрала "Тракия", има размазан ТИР
Задръстването в Кресненското дефиле вече е километрично
Кърлежите атакуват! Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е ...
Жена е пострадала при зрелищна каскада в Кресненското дефиле


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).