Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито продукцията за това, което предстои в АЕЦ "Козлодуй"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:01 / 15.05.2024
1814
Вярвайте ми, няма да ви стигнат нито работниците, нито селскостопанската продукция, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие във Враца. Заедно с него присъстваха и говориха и Росен Желязков, Асим Адемов и Красен Кръстев.

Лидерът на ГЕРБ започна словото си с трагичното събитие от последните часове - атентатът срещу премиерът на Словакия Робърт Фицо.

"Позволете ми първо да пожелая да се пребори с трагичния инцидент на един мой колега и приятел - Робърт Фицо, който го простреляха в Словакия преди няколко часа и бере душа. И затова в нашето представяне пред вас сме сложили "Сигурна Европа" - защото това не трябва да се случва. С никого, не само с премиери", заяви той.

Борисов коментира строежът на новите блокове на АЕЦ Козлодуй:

"Въпреки огромната съпротива ние успяхме в парламента да вземем стартегически решения, да създадем нови мощности и от затихващи функции на централата в Козлодуй, да й дадем един още 100-годишен период на възход.

Казвам това, защото в Козлодуй за първи път в Европа не само диверсифицирахме ядреното гориво, но се подготвя построяването на два реактора AP1000, които, вярвайте ми, няма да ви стигнат нито работниците, нито селскостопанската продукция, нито кариерите за това, което предстои като строеж.

Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет на инженери, работници, на всички, които и сега работят в централата в пети и шести реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България", каза Борисов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (62):
17.10.2024 Министър Малинов с важна новина за новите реактори на АЕЦ "Козлодуй"
10.10.2024 АЕЦ "Козлодуй" и Уестингхаус предприеха важна стъпка
02.10.2024 Важни новини за АЕЦ "Козлодуй" и новите реактори
12.09.2024 КЗК погна АЕЦ "Козлодуй"
02.09.2024 Пълна подкрепа от парламента на Южна Корея за новите мощности в АЕЦ
"Козлодуй"
16.08.2024 Енергийният министър успокои: Няма решение за изграждане на площадки за съхранение на ядрени отпадъци на територията в България
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).