Бойко Рашков: Пепи Еврото дълго време е бил ръководител на шефа на СГП Илиана Кирилова

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:31 / 14.03.2024
2180
Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура (ПРБ) в Народното събрание не може да остане незабелязано и да мълчим. Заседанието на комисията, макар и без явяване на представители на ПРБ, ще има съответното значение. Това заяви депутатът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на заседание на парламентарната комисия за Нотариуса.

На него трябваше да бъде изслушана ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която с писмо до Народното събрание отказа да се яви.

"Бях си набелязал много въпроси, те са чисто или по-скоро процесуални въпроси, на които надявам се, че моята в миналото подчинена следователка (бел. ред. Илиана Кирилова) е научила правото и би могла да ни даде смислени отговори като ръководител на най-голямата прокуратура в страната на това ниво“, добави Бойко Рашков.

Той подчерта, че не е наясно Илиана Кирилова да е написала и внесла дори един обвинителен акт в съда. "Можем да си правим изводи тя за какво е поставена там. Имам пълното основание да ѝ дам една такава оценка, макар и с дистанция от времето - малко са ѝ шестима заместници. Пожелавам ѝ г-н Сарафов да ѝ помогне да получи още шестима души заместници. Под нейно ръководство не се осъществява истинско, по силата на закона за съдебната власт чл. 9 разпределение на делата на случен принцип Там делата от тази категория, тя е направила така, преди това и под ръководството на Гешев, че делата да се разпределят уж на случаен принцип на конкретен прокурор", добави Рашков.

Според него, Илиана Кирилова е била "инсталирана“ като ръководител на Софийската градска прокуратура. Рашков допълни, че Кирилова е била близка с Пепи Еврото "Постави се въпросът дали е близка с Пепи Еврото, който понеже е много праведен и нищо лошо не е направил, българското общество не знае къде се намира този човек“, иронизира депутатът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (199):
16.10.2024 Владислава Цариградска: За последните пет години са издадени над 150 разрешения за СРС-та
16.10.2024 Сарафов изиска справка за заплахите към Владислава Цариградска
15.10.2024 Цариградска: Престъпна мрежа заплашва съдии, поставени сме в безсилна
ситуация
08.10.2024 Съдиите удължиха с месец Комисията по случая с Нотариуса
12.09.2024 Появиха се непоказвани досега снимки на Нотариуса
08.09.2024 Червеният пират, който заплашваше политици и магистрати: Ако ме оправдаят, ще замина за Западна Европа
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).