Бойко Борисов се закани на Македония

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (13)
16:39 / 05.05.2012
1385
Македония работи срещу себе си, а се нуждае от подкрепа, за да стане член на Европейския съюз. Те ще дойдат един ден и ще поискат помощ от нас. Това каза премиерът Бойко Борисов след разразилия се скандал с българския посланик в Скопие Иван Петков.

Дипломатът ни беше нападнат в македонската столица, докато се опитвал да постави цветя на гроба на Гоце Делчев по повод 109 години от гибелта му. В крайна сметка българската делегация не успя да отдаде почит на революционера. Борисов потвърди, че посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи и пред него страната ни е изразила протест срещу грубото отношение към Петков.

"Сигурно ще осъзнаят колко важно е да влязат в ЕС. Нямаме по-братски народ от тях и ще е грешка към историята да им попречим за това членство", каза премиерът.


Източник: bTV

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).