Бойко Борисов към Плевнелиев: Да се махнат отпадните води от плажовете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:36 / 18.08.2011
1160
До май догодина да изчисти отпадните води от плажовете. Тази нетърпяща възражение задача е получил вчера сутринта министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев от премиера Бойко Борисов.

"Извиках Плевнелиев с всички ВиК дружества и им наредих да измислят временно решение, докато се изградят пречиствателните станции, така че за следващия курортен сезон да няма нито един плаж с отпадни води", обяви той.

Бойко Борисов ще следи изкъсо туризма, защото е категоричен, че този сектор заедно с инфраструктурата ще изтеглят напред държавата и ще акумулират приход за по-високи заплати и пенсии.

Акцент върху изграждането на инфраструктура постави ден по-рано и вицепремиерът Цветан Цветанов при представянето на кандидат-кметовете на ГЕРБ.

Независимо че членовете на кабинета са в лятна почивка, премиерът нон-стоп звънял на министрите си и им спускал задачи, чието изпълнение не търпи отлагане.

"Самият Борисов си седи в кабинета и си работи на пълни обороти - все едно не сме в отпускарски сезон", споделиха неофициално служители на Министерския съвет.

Вчера премиерът се е чул с естонския си колега Андрус Ансип. "Уговорихме се като добри приятели да ни окажат максимално съдействие със софтуера за изграждане на електронно правителство", обясни той. Естония се прочу с опита си в тази област.

След две седмици Ансип пристигал на гости на Борисов и ще му предостави безплатно софтуерния пакет за въвеждане на електронното правителство.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).