Бойко Борисов: Целта на БСП, ДПС и "Атака" е да отлагат всичко за 2015 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (12)
13:04 / 30.12.2013
857
Целта на тройната коалиция сега - БСП, ДПС и "Атака" е да отлага всичко за 2015 година. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Начинът, по който прехвърлят всичко за 2015-а, 2016-а, моят анализ е, че няма да искат да се направят избори две в едно, а ще търсят догодина по това време да се измъкват. Когато страната ще е в много тежко положение. За следващия бюджет, ако отново трябва да се изтеглят по 4 милиарда, за да компенсират всичко това, те няма откъде да дойдат. И 2015-а, ако са те на власт, как ще платят няколко милиарда с лихвите? Просто БСП и ДПС ще потънат в земята, няма да ги има като партия", коментира Борисов.

"Безработицата расте, инвестициите в пъти падат, теглят кредити милиарди, милиарди непрекъснато, които няма как да бъдат върнати с реална икономика, кредитният рейтинг на страната пада, не се строи нито "Белене", нито "Южен поток", нещо повече - Европейската комисия ни иззе, за радост, суверенитета да преговаряме като държава за своите инфраструктурни проекти. Това са безмилостни факти. Контрабандата скочи в неимоверни размери, цената на горивата скочи", коментира Борисов.

"И всъщност от всичките им лъжи - какво остана? Замразиха, не мога да си обясня по каква причина, плавното вдигане на годините за пенсия. За една година само я замразиха. Значи от 2015 година ще започнат да я вдигат. Каква сметка на експерта Орешарски доказа, че може една година да е нулева, в смисъл да не повдигат и препращат всичко за 2015 година. Ето, вчера - имали идеи, че ще правят данък за богатите, ама 2015 година. Защо не го направихте? Вече влизате във втора година на управление. Защо не го правите? А защо 2015-а? Вие, 2015, ако го правите, то ще влезе в 2016-а. Ще правят 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", ама от 2016-а. Ще правят увеличение на работните места, но в края на мандата. Ще увеличават пенсиите и заплатите, но в края на мандата. Ще върнат сега взетите осигуровки, държавата трябва да ги върне, ама 2015 година, близо 200 милиона лева", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Този, който от 2015-а ще се нагърби да управлява, трябва всичко това да върне, което е не популярна мярка. Вдига годините за пенсия 2015-а, защото те така са казали всъщност, а такава е препоръката на Европейската комисия. Започват да връщат 200 милиона лева за осигуровки, милиардите, които са взети с лихвите, които ще надминат сигурно 700, 800 милиона. Е, кое правителство ще издържи тогава? А те ще имат обяснението пред своите избиратели, ще кажат - виждате ли, ние като дойдохме, вдигахме и ви дадохме по 20 лева за това, 30 лева за онова. Ама това, че са от заеми и те трябва да ги върнат с лихвите, това си го запазват като тишина. Това няма да го казват", отбеляза Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).